fredag 1 december 2017

Ali Zardadi: Alla mina vänner har fått avslag

Ali Zardadi, ensamkommande från Afghanistan,
författare till boken "Ängeln och sparven"

Vi kräver att alla utvisningarna till Afghanistan ska stoppas, att inga barn och unga ska deporteras till Afghanistan. Det finns många som kräver det, många som bryr sig, många människor runt i landet som älskar oss.


Migrationsverket säger att ni är 18 år och måste åka tillbaka, okej vi är 18 år men vi är också människor och i Afghanistan har vi ingen chans att överleva. En människa är en människa och alla människor har lika värde. Och ingen människa ska skickas någonstans där de riskerar sina liv. Även efter 18 årsdagen är vissa fortfarande barn i sitt huvud, kanske vuxen i ansiktet.

Låt mig fråga er politiker en sak, ni som har barn som är 20 eller 21 år, kallar ni dem för era barn? Ja det gör ni. Ok skulle ni välja att skicka dem till Afghanistan då? Nej ni gör inte det men varför skickar ni andra barn dit då? Allt självmord, självmordsförsök, oro och hopplöshet beror på Sveriges felaktiga behandling av asylärenden. När Sverige skrev avtal med Afghanistan och började skicka unga människor dit då började självmord och självmordsförsök, då skapades rädsla och oro i ungdomar. Ni har skapat självmord. Politiker!
Ingen ska skickas till Afghanistan, det är inte säkert där. De vänner vi känner som riskerar att skickas till Afghanistan försöker ta sina liv, det måste hända något nu. Det måste bli ett stopp på alla deportationer till Afghanistan. Det är det bästa Sverige kan göra.
Vi kräver en förändring nu, det har skett fler självmord och självmordsförsök, och det är konstigt att det bara är Afghaner som gör det, eftersom de blir felaktigt behandlade av migrationsverket. Tycker ni inte att det märklig?
Vi är människor som vill ta hand om Sverige i framtiden, de vänner jag känner har drömmar om att studera, jobba, bidra till samhället och leva ett tryggt liv.
Vi är unga och duktiga människor som Sverige inte behöver betala så mycket pengar för att vi ska få utbildning, de flesta av oss har redan efter två år börjat gymnasiet och efter tre år är de skattebetalare. De bidrar till samhället.
Vi är en styrka för Sverige, en arbetskraft för Sverige. Till Sverige har det kommit starka och kloka människor från olika delar av världen, starka individer som vill bidra till samhället. Att utbilda sig och bygga Sverige. Undersökningar visar att livsvillkor bli bättre och bättre i Sverige och människor lever längre, och Sverige behöver människor som kan jobba inom vården och ta hand om de äldre.

Vad gör Sverige för fel, Sverige lyssnar inte, tänker inte långsiktigt och skickar ut talanger. Det är en vinst för Sverige om vi får stanna.
Politiker och statsministern säger att migrationsverket gör sitt jobb och vi ska acceptera det, det kanske de inte förstår hur det går till på Migrationsverket och migrationsverket själva har sagt att de har gjort många asylprövningar med fel.
Migrationsverket säger att alla får sina asylskäl prövade men det går nästan inte att få asyl om man kommer från Afghanistan. Alla mina vänner har fått avslag och riskerar att skickas till Afghanistan men innan Sverige skickar dem dit, vill de ta sina liv.
Tänk om ungdomar hade hopp om att överleva skulle de ta sina egna liv? Hur många personer har tagit sina liv eller försökte ta sina liv? Vilka är ansvariga för deras liv?
Migrationsverket gör en tydligt orättvis behandling av ensamkommande barn och unga från Afghanistan idag. Advokaterna ger inte tid för asylsökande. Tolkar gör inte bra jobb under utredningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar