söndag 22 oktober 2017

Amir och Juma: Därför ska vi demonstrera 25 november!

Röda tråden, Medborgarplatsen, Stockholm mars 2017

Fråga: Varför ska vi demonstrera på Medborgarplatsen den 25 november kl 14-18? Två svar kom snabbt:
Amir Mazari För jag vill va kvar hos min fru o barn 💔😭

GillaVisa fler reaktioner
Svara1 tim
Hantera
Juma Lomani Den 25 november ska vi demonstrera för att det handlar om människor, människor som du och jag, människor som är barn och unga, kvinnor och män, äldre och sjuka, skadade och överlevare som har tvingats lämna sina hem, sina länder, och i fallet ensamkommande sina föräldrar och syskon på grund av krig eller förföljelse. 

Denna dag handlar om människor som flyr med tomma händer, med tomma skäl, med tomma mage, ensamma och skräckslagna. Människor som har utsatts för våld, för misshandel, för tortyr, människor som sett döden på nära håll, människor som inte har annat val än att lämna all tillhörighet bakom sig och ta till flykt. 

Denna dag handlar om människor som flyr kriget, människor som inte får vara den dem är, människor som har vägrat ge upp hoppet om livet, människor som är villiga att förändra sin situation, människor med framtidshopp, människor som ser ljuset i ett annat håll. Människor som vägrar gå under och visar att kriget aldrig kommer ta död på dem. 

Kriget drabbar inte bara de, kriget drabbar oss alla, ett barns död är ett barns död, det gör lika mycket ont vem än barnet är. Ett bevis på det är den kurdiska barnet som spolades upp vid gränsen av Grekland. Terror drabbar inte bara de den drabbar även oss, Kabul, Drottninggatan, Paris, London, Mogadishu och Bryssel är exemplar. Terrorister har olika namn, mohammad, Brejvik och Anton Lundin Petterson.

Denna dag handlar också om människor som har medmänsklighet, människor som har empati och sympati, människor som inte misstänkliggör flyktingar, människor som inte stänger sina gränser, människor som brinner för solidaritet. Det handlar om oss, vi som har makten att demonstrera, vi som har makten att förändra tillvaron, vi som har makten att bry oss, vi som har makten att stå upp för flyktingar, vi som har makten att öppna våra hem, vi som har makten att stå upp för mänskliga rättigheter. 

Det handlar inte om vi, det handlar inte om de, det handlar om oss. Det handlar om mig och dig, det handlar inte om ensamkommande, det handlar om barnen, det handlar inte om invandrare, det handlar om människan, det handlar inte muslimer, judar, homosexuella och heterosexuella, det handlar om människan. Det handlar inte om högerpolitik eller vänsterpolitik, det handlar om människan. Det handlar inte om Afghanistan, det handlar inte om Syrien, det handlar inte om Somalia och Irak, det handlar om den globala världen, om vår värld, min och din.

Därför ska vi demonstrera den 25 november! Vi ska demonstrera för oss, för freden, för vår globala värld, för våra systrar och bröder, för våra barn.1 kommentar:

  1. Wow ni gör allt för att bedragare ska få stanna. Är det så viktigt för er att "se Olof Palme i ögonen"?

    // halvgrek

    SvaraRadera